Nachádzate sa tu

Prílohy

Doplnky k hlavnému jedlu, kaše, polevy, omáčky či dresingy, ale i nátierky alebo dipy. Všetko, bez čoho si hlavné jedlo nevieme predstaviť.

PITA chlieb
Arabský (PITA) chlieb
Autor: ,
Pita chlieb, je placka z chlebového cesta, vo vnútri dutá. Domáci ju plnia nakrájanou zeleninkou, s hummusom, baklažánovou nátierkou, falafelom, ale dá sa do neho naložiť gyros, alebo čokoľvek, na čo máte chuť. Chlebík stačí rozpoliť a môžete plniť.
Chlieb bez múky
Autor: ,
Delená strava vylučuje kombináciu sacharidov a bielkovín a mne osobne pri bielkovinách chýbalo niečo na prikusovanie. Tak som si pomohla aspoň takto. Chlebík neobsahuje ani gram múky a pri pečení voní fantasticky. Viem, že zachutí aj nedietárom ,o)
Bezlepkový chlieb z tvarohu a ovsených vločiek
Autor: ,
Bezlepkový chlebík pre všetkých, ktorí sa snažia objavovať alternatívy ku klasickému pečivu a zároveň potrebujú veľa energie.
pečivo
Ako upiecť domáce rohlíky, rožky.
Autor: ,
Áno, dajú sa kúpiť kdekoľvek v obchode, ale domáce rohlíky, sú DOMÁCE rohlíky! Ako si teda upiecť rožky?
Guacamole - avokádový dip
Autor: ,
Guacamole je studená omáčka z avokáda, ktorá pochádza od Aztékov z Mexika. Vďaka avokádu je plná vitamínov a minerálov (B, C, draslík, horčík) a vlákniny. Základný recept obsahuje iba rozmačkané avokádo a soľ. Je vhodná ako dip, prísada do šalátu, alebo ako náplň do wrapov.
Chlieb so sušenými rajčinami
Autor: ,
Domáci chlebík, ktorý voní fantasticky a chutí famózne. Tentokrát som pekárničku nechala odpočívat, a chlebík som piekla klasicky v trúbe.
Domáce žemle
Autor: ,
Čerstvé žemličky, kaiserky milujem, ale dosť mi v obchodových “dopekarńach” vadí to, že pečivko je na druhy deň ako guma .o( Doma spravené sú neporovnateľne chutnejšie, voňavejšie a lacnejšie.
dobrý chlebík
Chlebík z domácej pekárničky
Autor: ,
Ak máte domácu pekarničku a pochopili ste, že kupované hotové zmesy na chlieb sú rovnako plné “éčok” ako hotový chlieb z obchodu, tu je jednoduchý recept na výborný domáci chlebík.
Jahodová poleva
Autor: ,
Veľmi jednoduchá a chutná jahodová poleva, ktorá sa hodí k smotanovým dezertom, či zmrzline.
Zeleninový vývar
Autor: ,
Recept na zeleninový vývar, na použitie ako základu do polievok a omáčok, prípadne inému dochuteniu. Chutí sviežo, a voní neporovnateľne lepšie, ako keď si pripravíte vývar z kupovaného bujónu.