Nachádzate sa tu

Zemiaková krémová polievka s prosciuttom

Veľmi chutná polievka.

Ingrediencie

  • 350 gramov - cibuľa
  • 750 gramov - zemiaky
  • 250 gramov - zeler
  • 20 gramov - cukor
  • 20 gramov - Maslo
  • 100 ml - červené víno
  • balzamikový ocot
  • Soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 PL - olivový olej
  • 200 ml - zeleninový vývar
  • 100 gramov - kyslá smotana
  • prosciutto

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava30 min
Čas prípravy20 min

Postup

Krok 1

Cukor skaramelizujeme do zlatista, vmiešame maslo. V karameli opražíme cibuľu, zalaejeme červeným vínom, octom a dusime asi 7 minút.

Krok 2

Osolíme, okoreníme.

Krok 3

Zemiaky a zeler nakrajame na kocky, a pridáme ich k zeleninovému vývaru. Povaríme 20 minút.

Krok 4

Pridame karamel a cibuľu s vínom ( krok č.1)

Krok 5

Mixérom rozmiešame na kašu.

Krok 6

Dochutíme soľou,korením a vmiešame smotanu (môžeme ju pridať až priamo do taniera)

Krok 7

Opražíme prosciutto do chrumkava a servírujeme.

Poznámky

Autor

Obrázok používateľa Mirka
Autor: Mirka pridané: 03.11.2012

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal

Kategórie