Nachádzate sa tu

Vajíčková pomazánka

Geniálna vajíčková nátierka, jednoduchá na prípravu aj na suroviny.

Ingrediencie

  • 6 kusov - Vajce
  • 250 g - Maslo
  • 3 PL - Horčica
  • štipka - Čierne korenie
  • štipka - Soľ

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 porcie
Tepelná úprava10 min
Čas prípravy20 min

Postup

Krok 1

Vajíčka uvaríme na tvrdo

Krok 2

Rozkrájame na malé kocky

Krok 3

V miske zmiešame zmäknuté maslo, horčicu, soľ a korenie.

Krok 4

Nakoniec pridáme nakrájané vajíčko a opatrne premiešame (žĺtko sa pravdepodobne rozbije a zmieša s nátierkou, je však fajn, ak bielko ostane v pekných kockách)

Poznámky

Na dozdobenie sa obzvlášť hodí pažítka, prípadne petržlenová vňať. Bylinky je možné primiešať do pomazánky. Najviac chutí s chrumkavým pečivom.
Pred podávaním vytiahnite z chladničky a nechajte, nech maslo zmäkne.

Autor

Obrázok používateľa miro
Autor: miro pridané: 14.08.2012

Amatér, nadšenec.

Kategórie