Nachádzate sa tu

Ťahaná maková štrúdla

Chutná, chrumavá štrúdla.

Ingrediencie

  • 500 gramov - hladká múka špeciál
  • 250 ml - vlažná voda
  • 100 ml - olej
  • 150 gramov - mak
  • 100 gramov - cukor
  • 200 gramov - Maslo

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 plechy
Tepelná úprava20 min
Odstátie15 min
Čas prípravy60 min

Postup

Krok 1

Múku, vodu a olej miešame mixérom so špirálovou metličkou asi 10 minút.

Krok 2

Naolejovanými rukami potrieme, prikryjeme a necháme asi 30 minút stáť na teplom mieste.

Krok 3

Cesto rozdelíme na 2 časti.

Krok 4

Naolejujeme si ruky a cesto ťaháme, až kým nie je takmer priesvitné (miestami sa až trhá).

Krok 5

Potrieme roztopeným maslom, pridáme pomletý mak zmiešaný s cukrom a zatočíme.( kupený pomletý mak je horký, ak nemáte mlynček na mak, vyskúšajte mlynček na kávu, ak ani ten nemáte, uvarte mak s cukrom v mlieku a potom rozmixujte - túto variantu som zatiaľ ešte neskúšala )

Krok 6

Dáme piecť na 180 stupňov asi na 20 - 25 minút, vyberieme a znova potrieme maslom.

Krok 7

Nakoniec posypeme cukrom. Môžme podávať s ovocím.

Poznámky

Autor

Obrázok používateľa Mirka
Autor: Mirka pridané: 03.11.2012

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal

Kategórie