Nachádzate sa tu

Strúhaný tvarohový koláč

Máte radi tvarohové koláče? Tento vás určite nesklame.
struhany tvarohovy kolac
Foto:
by Hany

Ingrediencie

  • 400 gramov - hladká múka
  • 150 gramov - cukor práškový
  • 1 bal - cukor vanilkový
  • 1 bal - prášok do pečiva
  • 2 PL - kakaový prášok
  • 250 gramov - Maslo
    alebo Hera, Palmarin...
  • 1 ks - žĺtko
  • sóda bikarbóna
    na špičku noža

PLNKA:

  • 3 ks - tvaroh
    750 az 1000 gr
  • 3 ks - žĺtko
  • 250 gramov - práškový cukor
  • 1 PL - solamyl
    alebo pudingovy prášok, maizena...
  • 4 ks - vaječný bielok
    ušľahať sneh

Zhrnutie

Výsledné množstvo15 kusov
Tepelná úprava40 min
Odstátie30 min
Čas prípravy10 min

Postup

Krok 1

Všetky ingrediencie zmiešame na hladké cesto

Krok 2

Cesto zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme aspoň na 30 min do chladničky

Krok 3

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh

Krok 4

Všetky ostatné ingrediencie na plnku spolu zmiešame.

Krok 5

Do plnky postupne, po častiach zapracuvávame sneh

Krok 6

Mala by vzniknúť ľahká nadýchaná hmota

Krok 7

Formu na pečenie vytrieme obalom od masla a vysypeme hrubou mukou, krupicou, kokosom... čo máte po ruke

Krok 8

Stuhnuté cesto vyberieme z chladničky a prekrojíme na polovicu

Krok 9

Nastrúhame prvú polovicu cesta na spodok pekáča, zalejeme plnkou a vrch zasa zastrúhame zbytkom cesta. Strúhame na "vačších slzičkách" strúhadla a ideálne je nad pekáčom "cestovať", teda nestrúhať cesto na jednu kopu a potom sa ho snažiť rozprestrieť, už s tým po padnutí na plnku nejde moc manipulovať.

Krok 10

Vložte do trúby predhriatej na 180° a pečte 40 až 45 minút. Malo by to dopečení vyzerať takto. Nech vás neznechutí, ak bude plnka ešte trochu trasľavá. Koláč treba nechť úplne vychladnúť, tým stuhne, bude sa ľahko krájať a vyberať z pekáča

Poznámky

Ak máte radi hrozienka,nenamáčajte, len ich prihodte na vrch plnky pred nastrúhaním druhej časti cesta

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 09.08.2013

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie