Nachádzate sa tu

Sójový kotlíkový guláš s hríbami

Vhodné jedlo pri delenej strave, ľahké na prípravu.

Ingrediencie

  • 100 g - sójové kocky
  • 1 l - zeleninový vývar
  • 2 kusy - cibuľa
  • 20 g - sušené hríby
  • 200 g - zemiaky
  • 4 PL - olej
  • 2 kusy - zelená paprika
  • 1 ČL - mletá červená paprika
    sladká
  • 1 ČL - drvená rasca
  • Soľ
  • mleté čierne korenie
  • múka

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava60 min
Čas prípravy90 min

Postup

Krok 1

Sojové kocky zalejeme vývarom a necháme variť 15 až 20 minút.

Krok 2

Sušené hríby zalejeme studenou vodou do misky.

Krok 3

Počas varenia sóje si nakrájame cibuľu nadrobno, papriku na drobné slíže (zbavíme ju predtým jadrovníkov), očistíme zemiaky a nakrájame na kocky.

Krok 4

Nakrájanú cibuľu do zlatista osmažíme na oleji a nasledne pridáme, scedené sójové kocky (vývar odložíme), nakrájané papriky a sušené hríby.

Krok 5

Pridáme mletu papriku, korenie a rascu, zmes dôkladne premiešame.

Krok 6

Zalejeme vodou a necháme dusiť, kým paprika nebude mäkká.

Krok 7

Následne dolejeme vývarom, pridáme zemiaky a varíme ďalších 20 minút, kým nebudú zemiaky uvarené.

Krok 8

Guláš mierne zahustíme múkou a môžeme podávať.

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 05.11.2011

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal