Nachádzate sa tu

Hustý šampiónový krém s kokosovým mliekom

Výdatná polievka, ktorou nepohrdnú ani tí, ktorí sa trápia delenou stravou. Má plnú hubovú, krémová chuť aj bez použitia mlieka, či smotany.
Foto:
Hany

Ingrediencie

  • plátok - Maslo
    alebo 1PL oleja
  • 250 gramov - šampióny
  • 3 ks - zemiaky
    stredné
  • 1 plechovka - kokosové mlieko
  • 1 PL - zeleninový vývar
    práškový
  • 1 ČL - červená mletá paprika
  • soľ - podľa chuti

Zhrnutie

Výsledné množstvo6 porcií
Tepelná úprava25 min
Čas prípravy30 min

Postup

Krok 1

Potrebujeme len tri suroviny a pár pochutín, ktoré doma určite aj bez prípravy na varenie máte

Krok 2

Šampióny umyjeme, nakrájame na plátky. Do hrnca dáme rozohriať maslo, pridáme šampióny, chvíľku poopekáme

Krok 3

Pridáme zeleninový bujón, papriku, zamiešame.

Krok 4

Zalejeme horúcou vodou a pridáme očistené, nakrájané zemiaky.

Krok 5

Varíme aspoň 20 minút, kým nie sú zemiačky mäkké. Vody by malo byť tesne nad zemiačky, ak je viac, nechajte vrieť, kým sa voda neodparí. Zeleninku zozmixujeme v hrnci ponorným tyčovým mixérom

Krok 6

Prilejeme kokosové mlieko, toľko aby bol krém dostatočne hustý. Mne sa zmestila akurát celá plechovka. Necháme prevrieť a hotovo.

Krok 7

Polievočku môžete pri podávaní zdobiť zelerovými chipsami, čo sú len tenké plátky zeleru opečené na troške oleja.

Poznámky

Ja si polievku pripravujem takto kvôli delenej strave, ale ak vás nič také neobmedzuje, výborná je aj s troškou opečenej slaninky na dozdobenie.

Manžel si ju dochucuje octom, zdá sa mu nasládla /čo mne nevadi ,o)/

Zdroj: 
my mind

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 20.08.2014

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))