Nachádzate sa tu

Ako upiecť domáce rohlíky, rožky.

Áno, dajú sa kúpiť kdekoľvek v obchode, ale domáce rohlíky, sú DOMÁCE rohlíky! Ako si teda upiecť rožky?
pečivo
Foto:
moja

Ingrediencie

  • 3 dcl - mlieko
  • 1 dcl - olej
  • 1 čajová lyžička - kryštálového cukru
  • 21 gramov - kvasnice
  • 500 gramov - hladká múka
  • 1 polievková lyžica - Soľ

Zhrnutie

Výsledné množstvo12 kusov
Tepelná úprava25 min
Odstátie120 min
Čas prípravy20 min

Postup

Krok 1

V poradí ako sú suroviny uvedené nalejeme/ nasypeme do pekárničky, zapneme program "cesto". Hodinu a pol máme pauzu. Ak nemáte pekárničku, tak do vlažného mlieka pridáte uvedenú čl cukru, nadrobíme doň kvasnice a mierne zaprášime múkou. Necháme 20 minút vzísť kvások, čo by sa malo prejaviť "napenením". Kvások vlejete do múky, pridáte všetko ostatné a vymiesite rukou/varechou alebo mixérom s nádstavcom na cesto hladké, nelepivé cesto., necháte jeden a pol hodiny kysnúť.

Krok 2

Keď je cesto vymiesené, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a rozdelime na dve časti, vytvarujeme bochníčky.

Krok 3

Prikryjeme a 20 min necháme podkysnúť. Mali by takto podrásť.

Krok 4

Každý bochník rozdelíme na 6 častí, vytvarujeme malá bochníčky.

Krok 5

Opäť prikryjeme utierkou a necháme 20 minút podkysnúť.

Krok 6

Po podkysnutí každý bochníček zozvaľkáme

Krok 7

a zrolujeme, na koncoch trocha zahneme do tvaru rohlíka, alebo aj nie ,o)

Krok 8

Vaľkanie a rolovanie zopakujeme so všetkými bochníkmi. Pokladáme na papierom vystlaný plech. Nech vás nedeprimuje, že vyzerajú ako párky, to je úplne vyhovujúci rozmer.

Krok 9

Prikryjeme a opať necháme 20 minút podkysnúť. Ideálne je už teraz zapnúť trúbu, nech je rozohriata a rohlíky nechť podkysnút hore na trúbe, nech je im teplúčko. Pred vložením do trúby ich potrite olejom/ rozpustenym maslom/ studeným mliekom (skúšala som všetko, nevidím v tom žiadny rozdiel)

Krok 10

A o 25 minút na 200° by vás v trúbe mali čakať hotové rožteky.

Krok 11

Po vytiahnutí z trúby som ich potrela vodou a hneť od seba podtŕhala. O hodinku už možete papať.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 01.09.2013

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))