Nachádzate sa tu

Pšeničné placky s prosciuttom, syrom a rukolou

Veľmi chutný a na prípravu nenáročný snack, na zahnanie veľkého hladu, bez neporiadku v kuchyni. Placky sa naplnia ingredienciami a nasucho upečú na panvici. Chutia výborne!

Ingrediencie

  • 4 kusy - pšeničná placka
  • 120 g - lučina
  • 200 g - plátkový syr
    s obcahom tuku aspon 40%, osvedčila sa mi gouda
  • 4 hŕstky - rukola
  • 8 plátkov - prosciutto crudo
    schwarzwaldská šunka je výborná alternatíva
  • mleté čierne korenie

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava10 min
Čas prípravy30 min

Postup

Krok 1

na polovicu placky natrieme vrstvu lučiny

Krok 2

na druhú polovicu naukladáme plátky syra tak, aby nevytŕčali von z placky

Krok 3

na lučinu naukladáme prosciutto tak, aby nevytŕčalo von z placky

Krok 4

na plátky syra rovnomerne rozdelíme za hrsť opláchnutej a osušenej rukoly

Krok 5

okoreníme podľa chuti

Krok 6

placku prehneme na polovicu (zavrieme), v mieste kde sa stretáva lučina s plátkovým syrom

Krok 7

na sucho opečieme na panvici (ideálne teflónová), ideálne pri nie vysokej teplote (aby sa suroviny vnútri prehriali a syr roztopil)

Krok 8

placku nakrájame na 4 časti a pred servírovaním necháme trochu vychladnúť

Autor

Obrázok používateľa miro
Autor: miro pridané: 18.10.2011

Amatér, nadšenec.

Kategórie