Nachádzate sa tu

Pór so slaninou a syrom

Na prvý pohľad zvláštna kombinácia chutí, ktorá však prekvapí. Od zdravého jedla to má asi ďaleko, ale tak čo, žijeme len raz ! Taky dobrý poobedňajší šlofík ako po tomto som už dlho nemal…, chlapi toho póru sa nebojte :-)

Ingrediencie

  • 2 stonky - pór
  • 3 balenia - slanina
    krájaná
  • 200 g - syr
    na strúhanie
  • 3 balenia - plátkový syr

Zhrnutie

Výsledné množstvo3 porcie
Tepelná úprava45 min
Čas prípravy135 min

Postup

Krok 1

Pór si umyjeme a nákrájame asi na 4-5 cm dlhé kúsky, podľa šírky krájanej slaniny čo máme.

Krok 2

Varíme ho v mierne osolenej vode kým nezmäkne, no nemal by byť rozvarený úplne domäka.

Krok 3

Pór vytiahneme a necháme vychladnúť.

Krok 4

Pór obalíme v slaninke, krájanom syre a opäť v slanine.

Krok 5

Takto obalený pór naukladáme na mierne vymastenú misu a zasypeme strúhaným syrom.

Krok 6

Necháme zapiecť v trúbe na cca 180 stupňoch, kým sa nám syr nezapečie.

Poznámky

Ideálne podávame so zemiakovou kašou.

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 10.02.2012

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal