Nachádzate sa tu

Polievka z tekvice Hokkaido

Jasne oranžové Hokkaido obsahuje veľa betakaroténu. Tekvica je tiež bohatá na vitamíny, telo si vytvorí potrebné A, získa C, E, vitamíny skupiny B a je nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom, vápnikom a železom. Vďaka obsahu sacharidov je vhodná pre diabetikov.
hokkaido polievka
Foto:
Hany

Ingrediencie

  • 2 PL - olej
  • 1 ks - cibuľa
  • 1 ks - hokkaido tekvica
    cca 2 kg
  • 1 čajová lyžička - Soľ
  • muškátový oriešok
    štipka
  • 1 kelímok - smotana na šľahanie

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 litre
Tepelná úprava20 min
Čas prípravy10 min

Postup

Krok 1

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno, dáme zarestovať na olej.

Krok 2

Keď cibuľa zosklovatie pridáme na malé kocky nakrájanú tekvičku, ktorú sme umyli a zbavili jadrinca. Krájame teda len pevnú časť tekvice aj so šupkou.

Krok 3

Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ, privedieme k varu. Stiahneme oheň a necháme dusiť do mäkka cca 15 - 20 minút.

Krok 4

Keď je tekvica udusená, tyčovým mixérom ju v hrnci rozmixujeme a pridáme smotanu. Necháme prevrieť a je hotovo.

Poznámky

Smotanu je možné nahradiť kokosovým mliekom a bude vegetariánska.

Polievočka je nasládla, vyborne sa k nej nie len na dozdobenie hodí balsamicová redukcia.

Jedáci, ktorí si strážia líniu môžu vynechať smotanu, alebo kokosové mlieko (prípadne použiť menej), pre nízkokalorickú verziu.

Opečené semienka, či orechy sa k polievočke výborne chuťovo hodia.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 29.08.2014

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))