Nachádzate sa tu

Pikantné pečené rebierka

Ultra jednoduché a deluxe chutné pečené teľacie rebierka s chilly a medom.
sweet chilly ribs
Foto:
by Hany

Ingrediencie

  • 3 PL - sójová omáčka
  • 6 PL - olej
  • 2 PL - med
  • 1 PL - citrónová šťava
  • chilli paprička
    podľa chuti
  • 1,5 kg - teľacie rebierka

Zhrnutie

Výsledné množstvo6 porcií
Tepelná úprava100 min
Odstátie600 min
Čas prípravy10 min

Postup

Krok 1

Nazhromaždíme suroviny na varenie, tentokrát ich je potreba minimum

Krok 2

Pripravíme si pác. Do misky pridáme: sójovú omáčku

Krok 3

olej

Krok 4

med

Krok 5

citrónovú šťavu /povodne som mala prichystaný citrón, po rozkrojení však bol úplne suchý, použila som teda koncentrát/

Krok 6

Vyberieme tú NAJkrajšiu feferónku, jednu, dve, tri, podľa toho, koľko znesieme pálivého a nakrájame na drobno

Krok 7

Všetko spolu poriadne zamiešame.

Krok 8

Mäsko omyjeme a narežeme asi v 3 cm rozostupoch ( to aby pác prenikol aj dovnútra mäska, nie len na povrch).

Krok 9

Pripraveným pácom celé mäso potrieme, aj do zárezov.

Krok 10

Mäso uložíme kosťami nahor tak, aby mäsko ležalo v páci.

Krok 11

A pred odložením do chladničky zabalíme do potravinárskej fólie aby neosychalo a neoxidovalo. Moje bolo naložené asi 30 hodín, ale minimum 10 hodín určite odporúčam.

Krok 12

Po odležaní odstránime fóliu, pridáme cca 2 dcl vody do pekáča, prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej trúby na 20 minút na maximum. Potom teplotu stlmíme cca na 180° a pečieme asi 80 minút. Po tejto dobe odstránime alobal a zas naplno necháme 15 - 20 minút dopiecť, aby sme získali peknú farbu na povrchu mäska.

Poznámky

Najchutnejšie sú čerstvé s dobrým chlebom, či pečivom a nejakým osviežujúcim šalátom.

Rebierka môžu byť z akéhokoľvek zvieratka.

Pred pečením možete ešte povrch mäska posypať vašimi obľúbenými sušenými bylinkami.

Zdroj: 
my mind

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 03.08.2013

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))