Nachádzate sa tu

Pikantná morčacia polievka

Zdravé, chutné, čo viac si človek môže želať? Vhodné jedlo pri delenej strave.

Ingrediencie

  • 2 kusy - cibuľa
    stredne veľká
  • 3 PL - olej
  • 400 g - morčacie prsia
    môžu byť aj kuracie
  • 1 l - hydinového vývaru
    alebo bujónu
  • 100 g - hrášok
    mrazený, alebo aj konzervovaný
  • 3 kusy - paprika
  • 2 kusy - paradajka
  • 2 kusy - chilli paprička
  • 1 PL - kečup
  • štipka - Soľ
  • štipka - Čierne korenie
    mleté

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava60 min
Čas prípravy80 min

Postup

Krok 1

Jednu cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme do zlatista na oleji.

Krok 2

Pridáme morčacie mäso a prudko opečieme.

Krok 3

Pridáme hydinový vývar (resp. zalejeme vodou a pridáme bujón) a dusíme cca 20 minút.

Krok 4

Papriky si nakrájame, zbavíme jadierok a následne nakrájame na rezance.

Krok 5

Paradajky olúpeme, nakrájame na osminky.

Krok 6

Chilli papričky si nasekáme nadrobno.

Krok 7

Papriky, paradajky, chilli papričky a hrášok pridáme k mäsu a necháme dusiť do mäkka.

Krok 8

Pred dovarením pridáme lyžicku kečupu.

Krok 9

Do hotového jedla pridáme druhú cibuľu, nakrájanú na tenké kolieska a premiešame.

Poznámky

Paradajky zalejeme horúcou vodou, aby sa dali ošúpať. Vhodné aj namiesto hlavného jedla.

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 02.11.2011

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal