Nachádzate sa tu

Pečený pstruh

Jednoduchý recept na prípravu lahodného pečeného pstruha. Mäsko zo pstruha je oproti bravčovému, či hovädziemu naozaj skvelá, diétna alternatíva.

Ingrediencie

  • 1 ks - pstruh
  • 1 ks - citrón
  • 20 gramov - Maslo
  • Soľ
  • korenie na ryby
  • 3 strúčiky - cesnak

Zhrnutie

Výsledné množstvo1 kus
Tepelná úprava35 min
Čas prípravy5 min

Postup

Krok 1

rybu opláchneme v studenej vode

Krok 2

osolíme a okoreníme z oboch strán, aj vnútro

Krok 3

dovnútra vložíme dva plátky citrónu a kúsok masla a cesnak

Krok 4

vložíme do sklenenej misy, na vrch položíme kúsok masla a cesnak

Krok 5

pečieme zakryté pri teplote 180C, 30 minút

Krok 6

odokryjeme a pečieme ešte 5 minút na 210C

Krok 7

po dopečení jemne potrieme citrónom

Autor

Obrázok používateľa Mirka
Autor: Mirka pridané: 19.05.2013

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal

Kategórie