Nachádzate sa tu

Pečené gaštany

Hľadala som na webe, ako DOBRE upiecť gaštany a opäť sa raz potvrdilo “v jednoduchosti je krása”.

Ingrediencie

  • gaštany
    jedlé, toľko koľko zjete na posedenie

Zhrnutie

Výsledné množstvo1 porcia
Tepelná úprava20 min
Čas prípravy25 min

Postup

Krok 1

Gaštany treba narezať z jednej strany

Krok 2

Narezané omyjeme pod tečúcou vodou

Krok 3

Osušíme v útierke /alebo nechajte v sitku odkvapkať/

Krok 4

Rúru necháme rozohriať na 200°C /ak mate plynovú, ako ja, takmer na plno/. Gaštany poukladáme narezanou stranou na hor na plech a vložíme do rúry.

Krok 5

Pečieme 20 minút. Poprípade jeden gaštan pred vypnutím radšej vyskúšame, či je riadne dopečený.

Poznámky

Čím lepšie gaštany narežete, tým ľahšie ich ošúpete. Naozaj nieje nutné aby ste pridávali do plechu/ pod plech vodu. Upečte si gaštankov len toľko, koľko zjete na posedenie. Po vychladnutí sa veľmi zle šúpu. No a tajný tip na záver: hotové gaštany presypte do misky a prikrite útierkou na 5 minút. Mierne sa sparia, otvoria sa ako vidíte na fotke a omnoho ľahšie idú ošúpať.

Dobrú chuť!

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 07.11.2011

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie