Nachádzate sa tu

Pečené buchty

Chybová správa

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /home/forge/mls.sk/public/includes/bootstrap.inc).
Klasické poctivé pečené buchty, ako od babičky, tak ako si ich pamätáte z detstva.

Ingrediencie

  • 3 dcl - mlieko
    vlažné
  • 1 dcl - olej
  • 21 g - čerstvé droždie
    1/2 kocky
  • 5 čajová lyžička - kryštálový cukor
  • 500 g - hladká múka
  • 1 kelímok - švestková povidla
    náplň
  • 30 g - Maslo
    roztopené

Zhrnutie

Výsledné množstvo24 kusov
Tepelná úprava20 min
Odstátie70 min
Čas prípravy25 min

Postup

Krok 1

Ak máte pekárničku, nalejte mlieko, olej, pridajte cukor, droždie a múku. Zapnite program "cesto". Ak pekárničku nemáte, nechajte vzísť kvasnice, prilejte ich so zbytkom tekutín k múke a vypracujte hladké cesto. Nechajte aspoň hodinku kysnúť. Malo by vám vzniknúť jemné, nadýchané cesto.

Krok 2

Cesto vyklopte na pomúčenú dosku, spracujte a 20 min ešte nechajte podkysnúť.

Krok 3

Potom rozdeľte cesto na tri kusy. Ľahšie sa s ním pracuje.

Krok 4

Vyváľkajte a narežte na cca 8 - 10 ks, každé.

Krok 5

Na každý diel dajte lekvár.

Krok 6

Zabalte, a uložte na plech tak, aby poprekladané časti boli na spodku pekáča. Vôbec sa neľakajte ak nie ste zručný estét, ani ja nie som. Medzi buchtami treba nechať rozostupy a hlavne dobre zo všetkých strán, aj z vrchu potrieť roztopeným maslom. Nechajte 20 min podkysnúť.

Krok 7

Dajte piecť do predhriatej rúry na 180°, cca 20 minút. Vačšina chýb krásy zmizne ,o)

Krok 8

Ja som ich cca 3 minútky pred dopečením potrela ešte raz maslom. Nie je to nutné, ale myslím že trocha opekneli.

Krok 9

NECHAJTE VYCHLADNÚŤ! aspoň žlčnikári ,o) Po zakusnutí sú ako paperičko makkučke.

Poznámky

Môžete plniť čímkoľvek, čo máte radi, dokonca aj na slano. V tom pripade cukor z receptu nahradte 2 čl soli.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 23.01.2013

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie