Nachádzate sa tu

Čínska ostro-kyslá polievka

Po mnohých výzvedných akciách v čínskych bistrách a preštudovaní niekoľkých receptov z netu som sa odhodlala k uvareniu našej milovanej ostro kyslej polievky. Nechápem, prečo som s tým tak dlho čakala. Je vynikajúca.

Ingrediencie

  • 4 ks - kuracie krídla
  • 2 ks - morčacie žalúdky
  • 2 ks - bujón
    kurací, zeleninový, akýkoľvek
  • 15 g - sušené hríby
    čínske
  • 2 ks - mrkva
  • 25 g - bambusové výhonky
  • plátok - Maslo
  • 120 g - mleté hovädzie mäso
  • 6 PL - sójová omáčka
    svetlá
  • 3 čajová lyžička - čili pasta
  • 3 PL - ocot
  • 3 PL - kryš.cukor
  • 3 ks - vajíčka
  • Soľ
    podľa chuti
  • 2 PL - škrob

Zhrnutie

Výsledné množstvo3 litre
Tepelná úprava100 min
Čas prípravy20 min

Postup

Krok 1

Nazhromaždíme všetky suroviny, aby sme zistili čo nám chýba :o)

Krok 2

Kuracie a morčacie mäsko umyjeme, vložíme do hrnca, zelejeme STUDENOU vodou, robíme vývar!

Krok 3

Bez rozpakov prihoďte bujón, aj dva. Ja som mala hovädzí. Počkajte kým voda zovrie, stíšte a pomaly varte, kým mäsko nieje mäkké.

Krok 4

Hríby dajte do misky a zalejte horúcou vodou. Prikryte a nechajte aspoň 15 minút odpočívať v pokoji. Radili mi, že aspoň dva druhy hríbov nech tam sú, spravila som tak, ale priznávam, nevidím v nich po zapracovaní do polievky žiaden rozdiel...

Krok 5

Teraz otravná časť: očistíme mrkvu a nakrájame na čo najmenšie kúsky. Lenivci nastrúhajú na strúhadle ale mrkva po uvarení nebude chrumkavá. Bambusové výhonky nakrajáme tiež na menšie kúsky.

Krok 6

Hríby scedíme a tiež nakrájame na menšie kúsky.

Krok 7

Vrátime sa k polievke. Vyberieme uvarené mäsko a na výmenu pridáme do vývaru nakrájané hríby, necháme variť na miernom ohni.

Krok 8

Na panvici rozpustíme plátok masla a pridáme mleté mäso.

Krok 9

Keď sa mäsko opečie pekne do ružova, pridáme do panvice nakrájanú mrkvu a minútku poopekáme spolu s mäskom.

Krok 10

Po opečení zmes pridáme do polievky. Pridáme tam aj nakrájaný bambus.

Krok 11

Začíname dochucovať /udávam množstvá tak ako som dávala ja, samozrejme nieje to striktné, vychuťte si to podľa seba/. 6 PL svetlá sójová omáčka

Krok 12

chilli pasta podla vašej chuti. Naša bola dosť ostrá, stačili 3 čajové lyžičky

Krok 13

3 PL octu

Krok 14

a 3 PL kryštálového cukru. Zamiešajte, ochutnajte, mne sa zdala málo slaná, tak som prisypala trochu soli, alebo pridajte ešte sójovku.

Krok 15

Do misky so vyklepnite tri vajíčka a poriadne rozmixujte.

Krok 16

Polievku dajte na silný oheň nech poriadne bublá a skúste jednou rukou miešať polievku a druhou do nej z misky pomaly prilievajte vajíčka. Tadáááááá a už sa to podobá?!?

Krok 17

Mäsko medzitým vychladlo, môžete ho nakrájať na kúsky a pridať naspäť do polievky.

Krok 18

Prichádza finále: Do hrnčeka dajte dve lyžice škrobu a rozmixujte v studenej vode. Prilejte do polievky a nechajte ešte 5 minút povariť.

Krok 19

Hotovo! Polievku už po naservírovaní môžete dozdobiť koriandrom, alebo pažítkou. DOBRÚ CHUŤ!

Poznámky

Všetky suroviny sú z bežných obchodných reťazcov, ak však máte možnosť nakúpiť v "špeci azia shope" určite to nebude zlá voľba.

Domorodci vraveli, že polievka má byť z troch druhov mäsa. Pokojne si ju však môžete pripraviť vegetariánsky zo sójovej drte a tofu.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 24.01.2013

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie