Nachádzate sa tu

Orechová basbousa

Ak ste niekedy dovolenkovali v arabskych krajinách, iste ste ochutnali ich sladko sladké koláčiky - basbousa. Basbousa je koláčik pre začiatočníkov a ideálne pre vačšiu spoločnosť, málokto zje naraz viac ako jeden kúsok. S týmto receptom si pripravíte basbousu s príchuťou orechov.
orechova basbousa
Foto:
moja

Ingrediencie

  • 3 šálky - krupica
    šálka mala 2 dcl
  • 1 šálka - kryštálového cukru
  • 1 šálka - mleté orechy
  • 1 ks - jogurt biely
  • 1 ks - hera
    rozpustena
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 1 ks - vanilkový cukor
  • trocha - olej
    na vymazanie formy
  • SIRUP:
  • 1,5 šálka - kryštálový cukor
  • 1,5 šálka - voda
  • citrónová šťava
    z 1/2 citróna

Zhrnutie

Výsledné množstvo15 kusov
Tepelná úprava35 min
Odstátie20 min
Čas prípravy5 min

Postup

Krok 1

Všetky suroviny zmiešame spolu na pomerne lepkavú hmotu a tu vylejeme do olejom vymastenej plochy. Pečieme na 190° cca 35 minút do ružova.

Krok 2

Po upečení koláč nakrájame na porcie a zalejeme pripraveným sirupom.

Krok 3

Sirup je len prevarená voda s cukrom a citrónovou šťavou.

Krok 4

Koláčik je ideálne nechať cez noc vychladnúť, aby sa sirup dobre vpil a dal sa dobre porcovať.

Poznámky

Mleté orechy môžete vymeniť za kokosovú múčku.

Zdobiť môžete kandizovaným ovocím, alebo orechmi.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 01.09.2013

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie