Nachádzate sa tu

Orange chicken - Kura s pomarančovou omáčkou

Vyprážané kuracie kúsky s pomarančovou omáčkou inšpirované čínskou kuchyňou. Chutia lepšie ako sladkokyslé kura, ktoré dostanete v reštaurácii.

Ingrediencie

kuracie kúsky v cestíčku

  • 600 g - kuracie prsia
  • 4 kusy - Vajce
  • 125 g - kukuričný škrob
  • 60 g - hladká múka
  • štipka - mleté čierne korenie
  • 1 dl - olej
    na vyprážanie

omáčka

  • 1 ČL - zázvor
    drvený, najlepšie čerstvý
  • 1 struk - cesnak
    drvený
  • 1/2 ČL - chilli
    drvené
  • 3 PL - sójová omáčka
  • 3 PL - voda
  • 10 PL - kryštálový cukor
  • 10 PL - ocot
  • 2 kusy - pomaranč
    použijeme šťavu
  • 1 PL - kukuričný škrob

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava20 min
Čas prípravy65 min

Postup

Kuracie kúsky v cestíčku

Krok 1

všetky vajcia, kukuričný škrob (1 polievkovú lyžicu si ušetríme) a múku zmiešame dokopy a vymiešame do blatového cestíčka

Krok 2

kuracie prsia očistíme, nakrájame na malé kúsky

Krok 3

na panvici rozopálime hrubšiu vrstvu oleja

Krok 4

kúsky obalíme v zarobenom cestíčku naraz, prípadne obaľujeme každý kúsok samostatne pred vhodením na panvicu

Krok 5

obalené kúsky opražíme do zlatova a odložíme nabok, do misky vystlanej papierovými úterkami (na odsanie zbytočného tuku)

Omáčka

Krok 1

z pomarančov vytlačíme štavu a dužinu a zmiešame ju octom a sójovou omáčkou

Krok 2

panvicu očistíme od oleja, alebo použijeme novú

Krok 3

ak máme čerstvý cesnak, zázvor a chilli, orestujeme ich na malom množstve horúceho oleja

Krok 4

pridáme pomarančovú zmes a uvedieme do varu

Krok 5

ak nemáme čerstvý cesnak, zázvor, alebo chilli, pridáme ich na panvicu ešte pred tým ako zmes prejde varom

Krok 6

po prejdení varom znížime teplotu a počas stáleho miešania necháme omáčku zredukovať (odparíme trochu vody aby bola hustejšia)

Krok 7

na finálne zahustenie pridáme zvyšnú lyžičku kukuričného škrobu rozmiešaného v troche vody

Všetko dokopy

Krok 1

Pripravenú omážku môžeme odstaviť a použiť ju ako polevu na kuracie kúsky, alebo v omážke všetky kuracie kúsky ešte chvíľu smažiť (budú lepkavejšie)

Krok 2

Podávame s ryžou, alebo ryžovými rezancami

Autor

Obrázok používateľa miro
Autor: miro pridané: 18.10.2011

Amatér, nadšenec.