Nachádzate sa tu

Nesmažené kuracie rezne

Vynikajúca náhrada za klasický smažený rezeň. Pokiaľ si strážite váhu, alebo vám zdravie nedovolí konzumovať smažené a napriek tomu máte stále neodbytnú chuť na rezeň (ako ja), budete tento recept milovať!

Ingrediencie

  • 4 kusy - kuracie stehno vykostené
  • 250 ml - biely jogurt
    nesladený
  • 1 balenie - slané krekry
  • Soľ
  • drvená rasca
  • červená mletá paprika
    sladká
  • mleté čierne korenie

Zhrnutie

Výsledné množstvo6 porcií
Tepelná úprava20 min
Čas prípravy30 min

Postup

Krok 1

kuracie stehná umyjeme a nakrájame na dve tri časti.

Krok 2

pripravíme si pác na mäso, zmiešaním jogurtu, rasce, papriky a čierneho korenia v miske, kam potom vložíme mäso a premiešame. Mäso by malo byť dôkladne pokryté zmesou.

Krok 3

misku zakryjeme a odložíme do chladničky, ideálne na celú noc

Krok 4

krekry podrvíme a vysypeme do nádobky kde budeme mäso obalovať

Krok 5

misku s mäsom vyberieme z ladničky, osolíme, premiešame

Krok 6

potom mäsko vyberáme z jogurtového pácu a obaľujeme v rozdrvených krekroch, tak ako klasické rezne, ukladáme na plech

Krok 7

pečieme v predhriatej rúre 20 az 25 minút pri 200 stupňoch C.

Poznámky

Naporcovanie mäsa nie je dôležité, niekto uprednostňuje rezeň cez celý tanier, iný zas vzhľadné malé nugetky.

Mäso solím až pred prípravou, aby zbytočne nepustilo vodu do pácu a neostalo suché, vyskúšajte niekedy rozdiel!

Pokrm možno pripraviť aj z kuracích pŕs. Stehná sú šťavnatejšie.

Jogurt samozrejme môžete dochutiě čímkoľvek, čo máte radi.

Príjemná zmena receptu je, ak sú krekry pikantné, syrové, či sezamové.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 05.01.2012

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))