Nachádzate sa tu

Mliečna ryža s vanilkou a škoricou

Sladká mliečna ryža s vanilkou a škoricou, vhodné ako dezert i hlavné jedlo.

Ingrediencie

  • 2 šálky - ryža
  • 4 šálky - mlieko
  • 5 g - mletá škorica
  • 1 struk - vanilka
    nemusíme použiť celý struk
  • 1 šálka - kryštálový cukor

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 porcie
Tepelná úprava90 min
Čas prípravy100 min

Postup

Krok 1

Odmeriame si ryžu v hrnčeku a vysypeme do misky na zapekanie.

Krok 2

V rovnakom hrnčeku si odmeriame mlieko v pome 2 hrnčeky mlieka na jeden hrnček ryže. Mliekom zalejeme ryžu v miske.

Krok 3

Odmeriame si cukor (kryštálový) v hrnčeku v pomere cca 3/4 hrnčeka na 1 hrnček ryže a vysypeme do misky.

Krok 4

Premiešame, pridáme vanilku, ktorú sme narezali a vyškrabali z nej vnútro (zvané kaviár). Vnútro rovnako zamiešame do zmesi.

Krok 5

Vložíme do rúry, vyhriatej na 150-160 stupňov a pečieme jeden a pol až dve hodiny a premiešavame každých dvadsať minút.

Krok 6

Pred vytiahnutím posypeme škoricou a necháme dopiecť.

Poznámky

Ovocie podľa chuti, môže byt čerstvé ale aj z kompótu.

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 17.10.2011

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal

Kategórie