Nachádzate sa tu

Chlebík z domácej pekárničky

Ak máte domácu pekarničku a pochopili ste, že kupované hotové zmesy na chlieb sú rovnako plné “éčok” ako hotový chlieb z obchodu, tu je jednoduchý recept na výborný domáci chlebík.
dobrý chlebík

Ingrediencie

  • 320 ml - voda
    vlažná
  • 1 balenie - sušené droždie
    na pol kila múky
  • 2 PL - olivový olej
  • 2 ČL - kryštálový cukor
  • 350 g - polohrubá múka
  • 150 g - hladká múka
  • 100 g - grahamová múka
  • 2 ČL - Soľ
  • 2 PL - ľanové semienka
  • 2 PL - slnečnicové semienka
    lúpané

Zhrnutie

Výsledné množstvo1 Bochník
Tepelná úprava55 min
Čas prípravy70 min

Postup

Krok 1

V poradí, ako sú suroviny napísané nalejeme, nasypeme po pekárničky, zavrieme, nadstavíme veľkosť chleba a farbu kôrky, pečieme.

Krok 2

Chlebík som asi 15 min pred koncom ešte po povrchu potrela olivovým olejom, aby mal krajšiu farbu. Zvyčajne sa mi totiž stáva, že je po stranách pekný, tmavý a na vrchu o dosť svetlejší.

Krok 3

Po dokončení pečenia, ho bez otvorenia pekarničky ešte 10 minút nechajte postáť v pekárničke. Potom som ho vyklopte a nechajte na mriežke úplne vychladnúť.

Poznámky

Chlebík nechajte chladnúť pokojne celú noc. Ak by ste ho dali do igelitky teplý, sparí sa a ostane “gumovitý”-

Miesto semiačok, alebo aj k nim, dokrájajte do cesta 5 ks sušených paradajok, je to famózne!

A napokon: ak nemáte pekárničku, cesto spracujte ručne, či mixérom a chlebík upečte v trúbe na 220°, prvých 15 minút, potom stíšte tak na 190°a dopekajte 35 minút, uvidíte podľa farby kôrky. Po vybratí z trúby chleba potrite slanou vodou ešte zahorúca.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 12.08.2012

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie