Nachádzate sa tu

Kapustové strapačky

Výborné zimné jedlo. Tento recept nemá presnú receptúru, len sa mi zacnelo za slovenskou klasikou, ktorú som doma neviem prečo, prestala variť. Jedlo je jednoduché a chutné, určite to zvládnete aj od oka. Pre istotu píšem približné gramáže použitých surovín.

Ingrediencie

  • 6 ks - zemiaky
  • 3 PL - múka polohrubá
  • štipka - Soľ
  • 200 g - kyslá kapusta
  • 50 g - hydinová šunka

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 porcie
Tepelná úprava20 min
Čas prípravy20 min

Postup

Krok 1

Dáme variť vodu, osolíme.

Krok 2

Zemiaky umyjeme, očistíme a nastrúhame. Lenivci ich hodia na spracovanie do mixéru.

Krok 3

Do zemiakovej hmoty prisýpame múku a zapracovávame, kým nevznikne polotuhé cesto. Hodili sme tam aj štipku soli.

Krok 4

Keď voda zovrie, cez haluškovač hádžeme halušky do vody, premiešame a čakáme kým vyplávu na povrch. Dáme im ešte dve minútky a scedíme.

Krok 5

Šunku nakrájame na drobné kocky a opečieme na troške olivového oleja. /Ak môžete jest slaninku, zabudnite na šunku a nakrájajte si krásnu prerastenú slaninku na kocečky a pomaly ju opekajte do ružovkasta/.

Krok 6

Kapustu nakrájajte na drobnejšie kúsky a prihoďtde k opečenej šunke /slaninke/ a nechajte prehriať.

Krok 7

Pridajte halušky, premiešajte, podávajte. Najchutnejšie sú čerstvé.

Poznámky

Ak sa bojíte, že sa vám cesto rozpadne, dajte do neho vajíčko, ale bez neho su halušky omnoho jemnejšie.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 23.01.2013

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie