Nachádzate sa tu

Kapustnica

Veľmi chutná polievka, ktorá riadne nasýti.

Ingrediencie

  • 1 kus - cibuľa
    stredne veľká
  • 500 g - kyslá kapusta
  • 150 g - slanina
  • 1 kus - klobása
  • 1 balenie - smotana na šľahanie
  • 1 balenie - kyslá smotana
  • 3 struky - cesnak
  • 1 ČL - červená paprika
    sladká
  • štipka - Soľ
  • štipka - Čierne korenie

Zhrnutie

Výsledné množstvo6 porcií
Tepelná úprava45 min
Čas prípravy60 min

Postup

Krok 1

Cibuľu nakrájame na drobno, na oleji opražíme do sklovita, pridáme kyslú kapustu, podlejeme vodou, a necháme asi 30 minút dusiť.

Krok 2

Pridáme čierne mleté korenie, 3 strúčiky cesnaku, a červenú papriku aj sladkú, aj štipľavú.

Krok 3

Na panvici opražíme slaninu a klobásu, potom ich pridáme do polievky.

Krok 4

Prilejeme vodu - približne 1 liter.

Krok 5

Na záver pridáme asi 100 ml smotany na šľahanie.

Krok 6

Podávame s pečivom, alebo môžme dať polievku do žemle (bosniaku), z ktorej odstránime vnútro (musí byť ale žemľa pevná, aby sa nerozmočila). Pri servírovaní môžeme pridať lyžičku kyslej smotany.

Poznámky

Môžeme pridať aj sušené hríby. Klobása môže byť pikantná (výborná je Kohút klobása), dodá polievke lepšiu chuť.

Autor

Obrázok používateľa Mirka
Autor: Mirka pridané: 14.03.2012

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal

Kategórie