Nachádzate sa tu

Jarné rolky

Spring rolls určite majú milión variácií, ja ponúkam jednoduchú a chutnú variantu vhodnú pre mäsožravcov.

Ingrediencie

  • 70 g - kapusta
  • 30 g - mrkva
  • 100 g - mleté hovädzie mäso
  • 1 PL - olivový olej
  • 2 PL - sójová omáčka
  • 10 ks - ryžový papier
    priemer 22 cm
  • olej
    na vysmážanie

Zhrnutie

Výsledné množstvo10 kusov
Tepelná úprava15 min
Odstátie60 min
Čas prípravy20 min

Postup

Krok 1

Nakúpime si suroviny, ktoré potrebujeme na výrobu roliek.

Krok 2

Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame na strúhadle. (zeleninu sme umyli a očistili samozrejme)

Krok 3

Na panvicu dáme lyžicu olivového oleja, pridáme mleté mäso, opekáme do "zblednutia", nebude to viac ako 5 minút.

Krok 4

Keď je mäsko hotové, pridáme zeleninu.

Krok 5

Všetko spolu premiešame, stačí minúta a ochutíme sójovou omáčkou. Ostavíme, necháme vychladnúť.

Krok 6

Ryžový papier budeme namáčať v teplej vode, aby zmäkol. Pri nákupe vezmite papier okrúhly. Môj mal priemer 22 cm, tak sú rolky vačšie ale vôbec mi to neprekáža, skôr naopak ,o)

Krok 7

Nájdite tanier/misku idealne väčšiu ako papier dajte do nej teplú vodu aaaa namáčame. Max 5 sekúnd, radsej nech papier ostane tvrdší. Ak to preženiete, zle sa s ním bude manipulovať. Namáčame po jednom! Dobre otrasieme z vody pred rolovaním.

Krok 8

Začína zábava, ideme rolovať! Asi do spodnej tretiny som dala 2PL pripravenej zmesy

Krok 9

Prekyjeme spodnou /tou kratšou/ časťou

Krok 10

Teraz zahneme po oboch stranách

Krok 11

rolujeme, mozete idealne aj viacerými prstami, dobre plnku poutahujte, nech je z rolky pekny válček

Krok 12

asi takýto

Krok 13

a potom celý proces opakujme, opakujeme, opakujeme...

Krok 14

Teraz pozor! Mokré cesto je lepkavé! Rolky v treba nechať oschnút a ochladnúť tak, aby sa nedotýkali. Keď ich chytíte do ruky a nelepia sa, môžete ich naporcovať do mikroténových sáčkov a uskladniť do mrazáku.

Krok 15

Pre priamu konzumáciu rozpáľte dostatočné množstvo oleja a vkladajte rolky až keď je poriadne horúci. Smažte do zlatista. Po dosmažení nechajte prebytočný olej odsať na papierovom obrúsku.

Krok 16

Rolky podávame so sójovou omáčkou a sladkou čili omáčkou.

Poznámky

Pri vysmážaní sa rolky majú tendenciu lepiť k sebe. Je preto jednoduchšie vkladať ich do oleja po jednej, nechať 15 sekúnd zatiahnuť a pridať ďaľšiu.

Vysmažte ich iba toľko, koľko ich naraz zjete. Najchutnejšie sú čerstvé. Zbytok zamrazte, na budúce sa zídu ,o)

Pokojne mäsko vynechajte a spravte vegetariánsku verziu, iba so zeleninou, alebo s pridaním tofu.

Predpokladám však, že s týmto jedlom ešte párkrát zaexperimentujem, tak sa tu asi objavia aj dalšie variácie náplní.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 25.01.2013

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))