Nachádzate sa tu

Hummus - cícerová nátierka

Toto jedlo môžete poznať z dovoleniek v arabských krajinách, ale nájdete ho aj v židovskej kuchyni. Má nevábne znejúci názov, ale o to úžasnejšiu plnú chuť.

Ingrediencie

  • 1 plechovka - cícer
    400 gr plechovka predvareného, či napareného ciceru
  • 3 PL - olivový olej
  • 2 PL - tahiny pasta
  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 ks - citrón
    šťava z jedného citrónu
  • Soľ
    podľa chuti

Zhrnutie

Výsledné množstvo6 porcií
Čas prípravy5 min

Postup

Krok 1

Nazhromaždíme všetky uvedené suroviny a pohľadáme ponorný mixér.

Krok 2

Z konzervy zlejeme prebytočnú vodu, cícer vysypeme do nádoby na mixovanie. Pridáme všetky ostatne prísady, šťavu z citrónu zatiaľ len polovičku a všetko spolu dôkladne vymixujeme na hladkú pastu. Ak bude cícer suchší smelo mu predajte oleja, ale radšej sa pri mixovaní trochu potrápte, pasta ma byť viac hustá ako riedka.

Krok 3

Hotovo. Ochutnajte, pridajte soľ, ak mate radi pikantné pokojne dajte chilly, alebo viac cesnaku, biele korenie, ak viac zemité, pridajte drvenú rascu či koriander... Mne osobne chutí práve tá jednoduchá pasta v základnom recepte.

Poznámky

Hummus sa podáva ako predkrm, výborný je s pita chlebom, ktorý si len odtŕhate a hummus naň naberáte.

Ak chcete zdravú verziu, nakrájajte si hranolčeky zo zeleniny /mrkva, kaleráb, výborný aj aj stonkový zeler/ a s nimi si hummus naberajte.

Zdroj: 
môj egyptský manžel ,o)

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 18.08.2014

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))