Nachádzate sa tu

Horúca čokoláda

Sladučká horúca čokoláda, ktorá zahreje nielen počas jesenných sychravých dní :)

Ingrediencie

  • 200 gramov - horká čokoláda
  • 3 dcl - mlieko plnotučné
  • 1 kelímok - smotana na šľahanie
  • pár kvapiek - mandľová aróma
  • 1 čajová lyžička - amaretto
  • 1 čajová lyžička - rum
  • 1 čajová lyžička - med
  • šlahačka
    môžeme použit čast zo smotany na šlahanie a vyšlahať ju

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava3 min
Čas prípravy3 min

Postup

Krok 1

Mlieko a smotanu na šľahanie dáme do hrnca a necháme zohriať na takú teplotu, aby sa v nej rozpustila čokoláda.

Krok 2

Pridáme 180 gramov čokolády (necháme si kúsok na zdobenie) a počkáme, kým sa celá roztopí.

Krok 3

Odstavíme zo sporáka a pridáme mandľovú arómu - opatrne, niekoľko kvapiek, dodáva veľmi výraznú chuť, amaretto, rum a med. Zamiešame.

Krok 4

Nalejeme do hrnčekov,ozdobíme šlahačkou a nastrúhanou čokoládou.

Poznámky

Výsledná čokoláda nie je úplne hustá, preto ak máte radi hustejšiu, upravte si ingrediencie podľa potreby.

Autor

Obrázok používateľa Mirka
Autor: Mirka pridané: 02.11.2013

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal

Kategórie