Nachádzate sa tu

Grilovaný losos so špenátovými listami

Aj z mála surovín sa dá vykúzliť úžasne chutný a draho znejúci pokrm. Grilovaný losos so špenátom. Ako zdravý obed, alebo večera.

Ingrediencie

  • 400 gr - losos čerstvý
  • olivový olej
  • sušené bylinky
  • 250 gr - špenátové listy
    čerstvé
  • 1 ks - červená cibuľa
    malá
  • 1 strúčik - cesnak
  • Soľ
  • biele mleté korenie
  • 1 ks - mango

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 porcie
Tepelná úprava7 min
Čas prípravy20 min

Postup

Krok 1

Stačí 6 surovín na fantastickú večeru

Krok 2

Rybu umyjeme, osušíme, potrieme olivovým olejom, ochutíme sušenými bylinkami /ja som mala zmes na ryby/. Necháme chvíľku odpočívať.

Krok 3

Očistíme a na drobno nakrájame cibuľku

Krok 4

Do hrnca dáme trocha olivového oleja, pridáme cibuľku a orestujeme ju

Krok 5

Pridáme omyté špenátové listy, podusíme. Ked je špenát udusený, asi 4 minútky, odstavíme ho a primiešame očistený, na drobno nakrájaný cesnak a dochutíme soľou a korenim

Krok 6

Mango umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a dáme s trochou vody podusiť do hrnca asi na 15 minút, do zmäknutia.

Krok 7

A už len lososa dáme opiecť na rozpálenú grilovaciu panvicu, asi 5 - 7 minútiek, podľa výšky mäska. Najskôr stranu s kožou a potom opatrne otočíme.

Krok 8

Pri servírovaní na špenát nadrobíme slaný ovčí, alebo kozí syr. Mango môžete pomixovať a podávať ako mangové pyré. Výborne lososa dochutí jemne kyslastou chuťou.

Poznámky

Mango môžete nahradiť akýmkoľvek kyslastým ovocím, citrusmi, jabĺčkami... alebo jednoducho na záver lososa pokvapkať citrónovou sťavou

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 24.08.2014

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie