Nachádzate sa tu

Grilovane figy na sladko aj na slano

Toto sú skôr inspirácie ako plnohodnotné recepty. Trocha fantázie a z ovocia budete mať chutné predjedlo, alebo ľahký dezert.
grilované figy na slano
Foto:
Hany

Ingrediencie

slaná verzia:

  • 3 ks - figy
  • 3 plátkov - slaninka
    nejaká sušená, dlhšie plátky
  • 100 gr - kyslá smotana
  • 30 gr - niva
    alebo iný plesňový syr

na sladko

  • 3 ks - figy
  • 100 gr - kyslá smotana
  • 1 PL - med

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 porcie
Tepelná úprava3 min
Čas prípravy5 min

Postup

Krok 1

Figy na slano, ako predkrm, alebo príloha k mäsku: Figy umyjeme, odkrojíme stopku, zvrchu nakrojíme do kríža a okolo obmotáme plát slaninky, poopekáme z každej strany na grilovacej panvici do chrumkava. Podávame s omáčkou,ktorú vytvoríme zmiešaním kyslej smotany a nivy.

Krok 2

Figy na sladku, ako dezert: Figy umyjeme, odkrojíme stopku a prekrojíme na polovicu. Dáme poopekať cca 2 minútky z oboch strán na grilovaciu panvicu. Podávame s omáčkou, ktorú tvorí med vymiešaný s kyslou smotanou. Na záver môžeme dozdobiť i dochutiť orieškami, semiačkami, alebo kokosom.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 04.09.2014

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))