Nachádzate sa tu

Gaštanové pralinky

Ak ste milovníkom gaštanového pyré ako ja, tento nepečený zákusok si zamilujete a návštevu ním určite neurazíte.

Ingrediencie

  • 500 g - gaštanové pyré
  • 65 g - Maslo
  • 80 g - piškóty
    podrviť
  • 2 PL - cukor práškový
  • 1 bal - cukor vanilkový
  • 10 ks - kandizovane čerešne
    nakrájať na drobno
  • 2 PL - kandizovaná citrónová kôra
    nakrájať na drobno
  • 3 PL - rum
    alebo rumová aróma
  • 3 PL - marhuľový lekvár
  • zdobenie:
  • 200 g - varova cokolada
    na polevu
  • 100 g - hera
    alebo iný stužený pokrmový tuk
  • biela čokoláda
    na polevu
  • cukrárenske zdobenie

Zhrnutie

Výsledné množstvo55 kusov
Odstátie120 min
Čas prípravy30 min

Postup

Krok 1

Gaštanové pyré a maslo nastrúhame do misky. Piškóty rozdrvíme, netreba úplne na prach, pridáme do misky, dosypeme cukre, pridáme na drobno nakrájané kandizované ovocie, lekvár, zalejeme rumom a vypracujeme na tuhšie cesto. Odložíme do chladu aspoň na dve hodinky.

Krok 2

Vo vodnom kúpeli roztopíme pokrmový tuk s várovou čokoládou. Z cesta malou lyžičkou odoberáme časti a tvarujeme menšie guľky. Tie namáčame v roztopenej čokoláde.

Krok 3

Guľky môžeme dozdobiť cukrárenským zdobením

Krok 4

alebo po miernom vychladnutí, zdobiť bielou čokoládou

Krok 5

poukladáme do košíčkov a skladujeme v chlade

Poznámky

  • Kandizované ovocie môžete použiť vaše obľúbené
  • ak ho vôbec nemáte radi, postačí do cesta nastrúhať citrónovú kôru
  • Zdá sa vám topenie čokolády zdĺhavé? Pokojne guľky obalte v kakaovom prášku zmiešanom s práškovým cukrom v pomere 1:1, alebo kokose, alebo mletých orechoch …

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 18.12.2012

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))

Kategórie