Nachádzate sa tu

Domáce lokše s kačacou plnkou

Spraviť domáce lokše chce veľa času a nervov, ale výsledok stojí za to.

Ingrediencie

  • 1,5 kg - zemiaky
  • 1 kg - hladkej múky
  • štipka - Soľ
  • 4 ks - cibuľa
  • 1 balenie - pečienky

Zhrnutie

Výsledné množstvo30 kusov
Tepelná úprava80 min
Čas prípravy80 min

Postup

Krok 1

V uvaríme zemiaky v šupke.

Krok 2

Očistime ich, rozmačkáme, osolíme a pridáme múku - asi 0,5 kg, tak, aby vzniklo cesto, ktoré sa nelepí.

Krok 3

Cesto vytvarujeme, aby vznikol valec. A nakrájame na malé časti.

Krok 4

Kúsok cesta dáme na vymúčnenú dosku, zhora posypeme múkou, a vyvaľkáme na tenké cesto - pridávame veľa múky, stále sa to lepí.

Krok 5

Pečieme na platni na sporáku, ak ju nemáme, postačí panvica.

Krok 6

Ja som piekla na suchej panvici (nedávame ani kvapku oleja), opečieme z jednej strany, otočíme ju a opečieme z druhej - vytvoria sa tam jemné tmavé škvrny.

Krok 7

Pečieme na najsilnejšom ohni.

Krok 8

Dáme na tanier, a potrieme - najlepšie originál kačacou masťou z jednej strany.

Krok 9

Z panvice po každej lokši utrieme múku - veľmi rýchlo zhorí.

Krok 10

Plnka - na drobno nakrájame cibuľu a trochu opražíme.

Krok 11

Pridáme pečienky - najlepšie sú kačacie, lacnejšia verzia je s kuracími.

Krok 12

Podlejeme vodou, a necháme dusiť.

Krok 13

Keď sú pečienky mäkké, vložíme obsah do mixéra, pridáme soľ (nie počas varenia, aby to nezhorklo)a rozmixujeme - vhodnejšie je nechať viac vody, aby z toho vznikla nátierka.

Krok 14

Potrieme lokše a konzumujeme.

Poznámky

Lokše sa pečú veľmi rýchlo, pozor, múka hneď zhorí a smrdí celý dom, preto je vhodnejšie, keď to robia dvaja. Dnu je možné dať spomínanú plnku alebo sa môžu natrieť nutelou, makom... (podľa chuti)

Autor

Obrázok používateľa Mirka
Autor: Mirka pridané: 25.12.2013

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal