Nachádzate sa tu

Chrumkavá Ciabatta

Veľmi rýchla a chutná večera, ktorá je vhodná napr. pri “rodinných prepadovkách”, ked je poloprázdna chladnička.Ciabatty si človek pripraví podľa chuti, od typu šunky až po zeleninu ktorú má rad.Kontaktný grill je pre prípravu viac ako užitočný, ale zapiecť ciabatty je možné aj priamo v trúbe.

Ingrediencie

  • 2 kusy - ciabbata
  • 200 g - šunka
    ľubovoľná, podlľa chuti
  • 100 g - slanina
    tenké plátky
  • 100 g - saláma
    ľubovoľná, podlľa chuti
  • 1 kus - uhorka
  • 1 kus - rajčina
  • 3 plátky - syr
    ľubovoľný, podlľa chuti
  • hŕstka - špenát
  • Maslo
  • chilli omáčka

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 porcie
Tepelná úprava5 min
Čas prípravy15 min

Postup

Krok 1

Ciabatty rozkrojíme na polovicu, spodnú časť natrieme maslom alebo taveným syrom.

Krok 2

Postupne naukladáme šunku, salámu a plátok slaniny, ktorú sme si vopred opiekli.

Krok 3

Na udeniny poukladáme zeleninu (v našom prípade uhorku, špenát) a na zaver položíme plátok syra.

Krok 4

Hornú časť ciabatty môžeme na spodku jemne natrieť chilli omáčkou, prípadne kečupom.

Krok 5

Takto pripravené ciabatty položíme na rozpalený kontaktný grill a necháme zapiecť. Netrvá to dlho, dobrým indikátorom hotovosti je syr, ktorý by sa mal začať roztekať.

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 16.08.2011

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal