Nachádzate sa tu

Chrenová omáčka s bravčovým plieckom

Klasický recept starých mám, ktorý len tak niekde nedostanete. Príprava Vás asi rozplače a jedlo uspí :-)

Ingrediencie

  • 50 g - chren
    čerstvý
  • 1 kg - bravčové pliecko
  • 5 PL - Maslo
  • 50 g - hladká múka
  • 250 ml - smotana
  • 250 ml - mlieko
  • 1 PL - ocot
  • 3 struky - cesnak
  • Soľ
  • cukor

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava120 min
Čas prípravy150 min

Postup

Chrenová omáčka

Krok 1

Maslo necháme rozpustiť na panvici, pridáme múku a spravíme si zápražku.

Krok 2

Tú zalejeme trochou vody, mlieko a soľ. Privedieme do varu.

Krok 3

Následne pridáme nastrúhany chren a cukor s octom podľa chuti.

Bravčové pliecko

Krok 1

Pliecko umyjeme, nasolíme a okoreníme podľa chuti.

Krok 2

Narežeme a vtlačíme kúsky cesnaku dnu.

Krok 3

Položíme na plech, podlejeme a pečieme približne hodinku a pol za stáleho podlievania.

Poznámky

Podávame s knedľou.

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 20.11.2011

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal