Nachádzate sa tu

Chlieb so sušenými rajčinami

Domáci chlebík, ktorý voní fantasticky a chutí famózne. Tentokrát som pekárničku nechala odpočívat, a chlebík som piekla klasicky v trúbe.

Ingrediencie

  • 350 g - hladká múka
  • 250 g - polohrubá múka
  • 350 ml - voda
  • 21 g - droždie
  • 1 PL - kryštálový cukor
  • 2 PL - olivový olej
  • 1 PL - Soľ
  • 3 PL - sušené rajčiny v oleji

Zhrnutie

Výsledné množstvo1 Bochník
Tepelná úprava55 min
Odstátie60 min
Čas prípravy180 min

Postup

Krok 1

Z vody, droždia, cukru a lyžice múky necháme vzísť kvások.

Krok 2

Do misy dáme obe múky, prilejeme kvások, olej a soľ. Vypracujeme hladké, skôr tuhšie cesto. Necháme kysnúť aspon hodinku. Moje kyslo dve.

Krok 3

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesyme a nechame pol hodinku ešte podkysnuť.

Krok 4

Rajčinky nakrájame na kúsky, skôr väčšie, nech sa nestratia. Ja som do chlebíka dala 8 polovíc paradajok, každú som rozkrojila na 4 časti.

Krok 5

Cesto roztiahneme, posypeme polovicou paradajok. Preložíme tak, aby boli paradajky vo vnútri cesta. (z prava do ľava, alebo z hora, dolu. Ako sa vam pošťastí .o))

Krok 6

Opäť trocha cesto roztiahneme, nasypeme zbytok rajčiniek, smelo aj so stečeným olejom. Cesto opat preložíme tak, aby boli rajčinky vo vnútri cesta a vypracujeme bochník.

Krok 7

Bochník položíme na pečiaci papier, necháme 20 minút podkysnúť. Pred pečením ho na vrchu do kríža nakrojíme, nech sa pekne otvorí.

Krok 8

Na spodok trúby dáme misku s vodou na odparovanie. Pečieme v predhriatej trúbe, 20 minút na 220 a ďaľších 30 asi na 180. Riadte sa podľa farby, ako máte radi tmavú kôrku.

Krok 9

Po dopečení chlebík vyberieme, povrch potrieme olivovým olejom a necháme vychladnút na mriežke.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 29.08.2012

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))