Nachádzate sa tu

Cesnakové bomby do kapustnice

Nenašla som lepšiu kategóriu na toto “jedlo”. Je to závarka do kapustovej polievky a práve vám vyzrádzam moje dlhoročné tajomstvo mojej famóznej kapustnice .o)
cesnakové gule

Ingrediencie

  • 10 kusov - suchár
  • 6 strukov - cesnak
  • 2 kusy - Vajce

Zhrnutie

Výsledné množstvo6 kusov
Tepelná úprava20 min
Čas prípravy25 min

Postup

Krok 1

Kapustnicu si uvarte podla vášho osvedčeného domáceho receptu. Pred tým, než gule začnete pripravovať si do hrnčeka odoberte vodu s kapustnice a nechajte ju vychladnúť.

Krok 2

Sucháre dajte do mikroténového sáčku a prejdite po nich párkrát valčekom na cesto. Učelom nieje aby ostali rozdrvené na prach, pokojne semtam može byť aj vačší kúsok. Vysypte do misky.

Krok 3

Pridajte očistený, roztlačený cesnak a dve vajíčka. NESOLIŤ! NEKORENIŤ! Finta je v tom, že zmes riedite vodou z kapustnice.

Krok 4

Prilievame schladnutú vodu z polievočky a rukou vytvoríme take tuhšie (ak sa vám podarí viac vody, dohustite strúhankou) cesto, z ktorého tvarujeme guľky - také menšie tenisáky .o)

Krok 5

Guľky vložíme do VRIACEJ polievky, a necháme 20 minut variť, neprikryté.

Krok 6

Nakrájame na plátky, ukrajujeme lyžicou. Raz to skúste a uvidíte! .o)

Poznámky

Cesto naozaj skôr tuhšie, nech sa nestane, že sa guľky rozvaria.

Vodu na doriedenie zbierajte naberačkou z vrchu polievky. Zbavíte sa tým “mastných škvŕn” z masového vývaru. Guľkám to naopak pomôže k dobrej farbe a konzistencii.

Záverom: Robte radšej hneď dvojitú dávku. Zatiaľ to vždy a všade malo veľký uspech. Enjoy!

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 11.08.2012

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))