Nachádzate sa tu

Cannelloni s bravčovým mäsom a domácou omáčkou

Talianska kuchyňa je známa na celom svete, jedoduchá na prípravu a zároveň prinášajúca výnimočné chuti. Tento recept nie je výnimkou.

Ingrediencie

  • 400 g - bravčové mäso
  • 3 kusy - paradajka
  • 1 balenie - canneloni
    cestoviny
  • 5 strukov - cesnak
  • 2 plechovky - krájaných rajčín
  • 1 PL - hnedý cukor
  • 1 PL - balsamico
  • 1 ČL - oregano
  • 50 ml - olivový olej
  • 350 g - tvrdý syr
    aspoň
  • Soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
    sladká

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava60 min
Čas prípravy90 min

Postup

Postup na prípravu omáčky

Krok 1

Sušené paradajky spolu zohrievame na panvici.

Krok 2

Pridáme roztlačený 1 cesnak, cukor, oregáno, olivový olej, soľ a korenie.

Krok 3

Necháme prejsť varom, dochutíme podľa chuti.

Postup na prípravu cannelloni

Krok 1

Bravčové mäso pomelieme.

Krok 2

Pridáme soľ, korenie a papriku. Zvyšné strúčiky cesnaku si pretlačíme a dáme na panvicu s olejom.

Krok 3

Mäso opečieme a necháme trochu odstáť a vychladnúť.

Krok 4

Cannelloni plníme mäsom a ukladáme na veľmi jemne vymastenú jenskú misu po vyrstvách.

Krok 5

Na každú vrstvu naukladáme na jemno nakrájané paradajky a zalejeme paradajkovou omáčkou. Takto to opakujeme až po vrch misky.

Krok 6

Misu prikryjeme a dáme zapekať na 180 stupňov do rúry na približne 35-45 minút.

Krok 7

Misu vyberieme a cannelloni posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.

Krok 8

Vložíme späť to rúry a pečieme ďalších 10 minút.

Poznámky

Aby nám canneloni zmäkli rovnomerne je dobré ich mať celé zaliate omáčkou.

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 08.11.2011

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal