Nachádzate sa tu

Bravčová panenka s hríbovou omáčkou

Veľmi chutné jedlo, pripravené z bravčovej panenky, vhodné na slávnostnejšie udalosti, ale aj klasický nedeľnajší obed.

Ingrediencie

  • 700 g - bravčová panenka
  • 50 g - sušené hríby
  • 250 ml - smotana na varenie
  • 4 PL - olej
  • 1/2 l - vývar
  • mleté čierne korenie
  • Soľ
  • mletá červená paprika

Zhrnutie

Výsledné množstvo4 porcie
Tepelná úprava30 min
Čas prípravy75 min

Postup

Krok 1

Bravočovú panenku si nakrájame a jemne vyklepeme.

Krok 2

Okoreníme, opaprikujeme a osolíme podľa chuti.

Krok 3

Sušené hríby vložíme do misky a zalejeme vodou.

Krok 4

Na oleji prudko osmažíme panenku z oboch strán.

Krok 5

Zalejeme vývarom, pridáme hríby a necháme dusiť - vodu z hríbov si odložíme.

Krok 6

Keď nám hríby zmäknú, pridáme smotanu na varenie a trochu vody, v ktorej sme mali hríby.

Krok 7

Varíme asi 10 minút, pred dokončením zahustíme.

Krok 8

Podávame s opekanými zemiakmi.

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 07.11.2011

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal