Nachádzate sa tu

Bezlepkový chlieb z tvarohu a ovsených vločiek

Bezlepkový chlebík pre všetkých, ktorí sa snažia objavovať alternatívy ku klasickému pečivu a zároveň potrebujú veľa energie.

Ingrediencie

  • 1 ks - tvaroh
    jemný nízkotučný
  • 4 ks - vajcia
  • 8 polievková lyžica - ovsené vločky
  • 1 ks - kypriaci prášok
  • štipka - Soľ

Zhrnutie

Výsledné množstvo1 kus
Tepelná úprava40 min
Čas prípravy5 min

Postup

Krok 1

Oddelíme žĺtka a bielka. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.

Krok 2

K žĺtkom pridáme tvaroh, kypriaci prášok, soľ a ovsené vločky a dôkladne premiešame.

Krok 3

Pridáme sneh z bielkov, jemne premiešame.

Krok 4

Vylejeme do vymastenej formy a dáme piecť na 180°C na 40 minút. Potom do stredu pichneme špajdlu, keď sa na ňu cesto nelepí, je chlieb hotový.

Poznámky

Môj chlieb nemá klasický tvar, lebo sa mi v forme na chlieb nikdy nepodaril dobre upiecť, stred bol vždy surový a vrch zhoretý. Odporúčam klasický plech alebo silikónové formy.

Ak si potrpíš na tom, aby bol chlieb bezlepkový, dobre čítaj obal ingrediencie, do niektorých ovsených vločiek sa žial zapatroší aj lepok.

Autor

Obrázok používateľa Mirka
Autor: Mirka pridané: 04.05.2014

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal

Kategórie