Nachádzate sa tu

Baklažánovo-cukinová pomazánka

Ideálna studena večera...

Ingrediencie

  • 1 kus - baklažán
  • 1 kus - cukina
  • 3-4 kusy - cibuľa
  • 4 PL - olej
  • 4 struky - cesnak
  • 1 štipka - červená paprika
    sladká
  • 1 štipka - červená paprika
    pálivá
  • 1 štipka - Čierne korenie
  • 1 štipka - kmín
  • 1 štipka - zázvor
    môže byť aj čerstvý nastrúhaný
  • 1 pretlak
  • 5 PL - kečup
  • 3 PL - worchester

Zhrnutie

Výsledné množstvo
Tepelná úprava40 min
Odstátie60 min
Čas prípravy60 min

Postup

Krok 1

Baklažán a cukinu ošúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nastrúhame.

Krok 2

Na oleji udusíme cibuľu a cesnak, pridáme baklažán a cukinu a všetky korenia + worchester a sójovú omáčku a zalejeme teplou vodou tak, aby zakryla zeleninu.

Krok 3

Dusíme asi 20 minút, potom pridáme paradajkový pretlak a kečup a ešte 10 minút podusíme.

Krok 4

Necháme vychladnúť, naporcujeme do menších pohárov s uzáverom a uložíme do chladničky, kde by mala vydržať 2-3 týždne.

Poznámky

Najlepšie sa nám osvedčilo natrieť pomazánku na toasty. Prajem dobrú chuť :-)

Autor

Obrázok používateľa r4d4r
Autor: r4d4r pridané: 30.10.2012

Tento kuchtík nám zatiaľ o sebe nič nenapísal