Nachádzate sa tu

Arabský (PITA) chlieb

Pita chlieb, je placka z chlebového cesta, vo vnútri dutá. Domáci ju plnia nakrájanou zeleninkou, s hummusom, baklažánovou nátierkou, falafelom, ale dá sa do neho naložiť gyros, alebo čokoľvek, na čo máte chuť. Chlebík stačí rozpoliť a môžete plniť.
PITA chlieb
Foto:
Hany

Ingrediencie

  • 500 gr - hladká múka
  • 10 gr - kvasnice
  • 2 PL - olivový olej
  • 1 čajová lyžička - cukor kryštál
  • 1 čajová lyžička - Soľ
  • 250 ml - vlažná voda

Zhrnutie

Výsledné množstvo8 kusov
Tepelná úprava5 min
Odstátie60 min
Čas prípravy20 min

Postup

Krok 1

Do vody nadrob kvasnice, pridaj trocha múky a cukor a nechaj 10 minú stáť, nech kvasnice vzídu. Potom pridaj zbytok múky a soľ a vypracuj hladké nelepivé cesto. Hodinku ho nechaj odpočinúť a potom vyklop cesto na pracovnú dosku. Podsypanie múkou nieje potrebné, ak je cesto dobre vypracované, nelepí sa. Rozdeľ ho na 8 častí a vytvaruj menšie bochníčky.

Krok 2

Prikry utierkou a 20 minút sa venuj niečomu inému. Bochníčky medzitým podrastú. Zapni si trúbu na pečenie a nechaj rozpáliť a plech kde sa chlebíky budú piecť.

Krok 3

Z každého bochníka vyvaľkaj placku cca 3 mm tenkú a nechaj ešte 10 minút podkysnúť.

Krok 4

Placky hádž na horúci plech, opeč 3 minútky a z druhej strany dopeč trocha kratšie. Ak je trúba správne horúca, po pár sekundách sa placka takto začne nafukovať

Krok 5

Po vytiahnutí z trúby placky trocha spľasnú, ale nemajte im to za zlé. Otvor na plnenie ostane zachovaný. Stačí len rozrezať na polovičku a plniť podľa chuti.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 18.08.2014

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))