Nachádzate sa tu

Krevety v balsamicovej redukcii

Veľmi jednoduché, rýchle a chutne predjedlo z kreviet, s ktorým si možno zaspomínate na dovolenku pri mori.

Ingrediencie

  • 250 gramov - krevety
    veľké
  • 20 gramov - Maslo
  • 3 PL - sójová omáčka
  • 3 PL - balsamico
  • 1 PL - trstinového cukru
    alebo medu
  • 1 ks - citrón

Zhrnutie

Výsledné množstvo2 porcie
Tepelná úprava5 min
Čas prípravy0 min

Postup

Krok 1

Krevety umyjeme, osušíme a vkladáme na panvicu s rozohriatym maslom. Opečieme z oboch strán. Keď zmenia farbu na korálovo ružovú, zalejeme sójovkou, balsamicom, pridáme cukor, trochu vody, necháme prevrieť aby vznikla omáčka, odstavíme a môžeme podávať. Nezabudneme na citrón, ktorým si vylúpané krevety ešte môžeme dochutiť a pažítka im dodá trocha pikantnosti. Omáčku podávame zvlášť a namáčame si do nej čerstvú bagetu.

Autor

Obrázok používateľa JaMilla
Autor: JaMilla pridané: 22.10.2015

Velmi rada varim, najma ak je pre koho. Este radsej jem! (a preto najradsej varim, len ked je pre koho, lebo inak by som to pojedla sama ,o))